۳۱ مرداد ۱۳۹۱

هفته ی چهارم از کلاس ۱ منتور Timing & Spacing


هفته ی چهارم و بحث در مورد قانون Timing & Spacing

بعد از بررسی اهدافی که در هفته ی چهارم از کلاس منتور داشتم , متوجه شدم که موضوع کلاس در این هفته در مورد اهمیت زمانبندی و فاصله گذاری است و همچنین تکالیفی که برای این هفته در نظر گرفته شده از قرار زیر است : 

  1. متحرک سازی یک توپ سنگین و یک توپ سبک و به دست آوردن اختلاف بین آنها 


اهمیت زمان بندی و فاصله گذاری 
  • زمان بندی Timing : مدت زمان برای پرش از نقطه ی A و رسیدن به نقطه ی B 
  • فاصله گذاری Spacing : فاصله ی بصری از یک فریم تا فریم بعدی 
یک زمانبندی در صورتی خوب حس میشود و باعث جذاب شدن یک انیمیشن میشود که دارای فیزیک Physics صحیح باشد و بر روی کمان Arcs قرار بگیرد.

برای یک آماتور که به تازگی شروع به آموختن متحرک سازی کرده است درک زمانبندی و فاصله گذاری کاری دشوار و اغلب با اشتباه است.یک انیماتور تازه کار عمدتا در زمانبندی و فاصله گذاری و همچنین ایجاد کمان ها به مشکل بر میخورد. ولی میتوان با تمرکز و دقت و همچنین استفاده از مرجع های خوب در این کار مهارت کافی پیدا کرد و با کسب تجربه از تمرین های متعدد این مشکل را بر طرف کرد.

با مشاهده ی هر چه بیشتر محیط پیرامون خود و دقت در زمان انجام شدن کارها میتوان چشم را تقویت کرد و درک بهتری از زمان بندی بدست بیاوریم.

مهمترین مفاهیمی که در بحث زمانبندی باید به آنها توجه کرد از قرار زیر است :

  • Weight _ وزن 
  • Gravity _ جاذبه 
  • Momentum _ نیروی حرکت 
  • Inertia _ سکون 
  • Acceleration & Deceleration _ شتاب و کاهش شتاب 
  • Other Force _ نیرو های دیگر 
باید در انجام زمانبندی به این موارد به دقت توجه کرد , چراکه تمام زیبایی و جذابیت یک انیمیشن در زمانبندی آن و فاصله گذاری درست است.

قوانین نیوتون برای درک بهتر حرکت یک جسم :
  • قانون اول :
اگر برآیند نیروهای وارد بر یک جسم صفر باشد، اگر جسم در حالت سکون باشد تا ابد ساکن می ماند، و اگر جسم در حال حرکت باشد تا ابد با همان سرعت و در همان جهت به حرکتش ادامه می دهد. به این قانون، قانون لختی یا اینرسی هم میگویند.
  • قانون دوم :
بنا بر قانون اول نیوتن اگر بر جسمی نیرو وارد نشود جسم یا ساکن می‌ماند و یا حرکت یکنواخت بر خط راست خواهد داشت. نتیجه آشکار قانون اول این است که اگر بر جسم نیرو وارد شود جسم ساکن نمی‌ماند و حرکت یکنواخت بر خط راست نیز خواهد داشت، در این صورت وارد کردن نیرو بر جسم در آن شتاب می‌دهد. قانون دوم نیوتن در واقع رابطه شتاب با نیرویی که بر آن وارد می‌شود را بیان می‌کند. شتاب جسمی به جرم m که نیروی F بر آن وارد می‌شود هم جهت و متناسب با نیروی وارد بر آن است و با جرم جسم نسبت عکس دارد. این بیان را می‌توان بصورت زیر نوشت:
a = F/m
F برآیند نیروهایی است که به علت اثر اجسام دیگر روی جسم مورد نظر وارد می‌شود. a شتاب آن و m جرم جسم است.

  • قانون سوم :
سومین قانون حرکت نیوتون به این صورت بیان می‌شود که "هر عملی را عکس العملی است ؛ مساوی آن و در جهت خلاف آن .. این قانون به قانون کنش و واکنش هم معروف میباشد.
یعنی که هرگاه جسمی به جسمی دیگر نیرو وارد کند جسم دوم نیز نیرویی به همان بزرگی ولی در خلاف جهت بر جسم اوّل وارد میکند.
باید توجّه داشت که این دو نیرو به دو جسم مختلف وارد میگردند و نباید آنها را با هم بر آیندگیری کرد. مثلاً هنگامی که شخصی بر دیوار نیرو وارد می‌کند دیوار نیز بر شخص نیرو وارد می‌کند اندازه این دو نیرو باهم برابر می‌باشد ولی نیروی اوّل به دیوار وارد میشودو نیروی دوم به شخص.
قانون سوم همیشه در طبیعت صادق نیست مثلاً در مورد نیروهای الکترو مغناطیسی وقتی که اجسام موثر بر هم از یکدیگر بسیار دور باشند و یا به تندی شتابدار شوند و یا در مورد هر نیرویی که با سرعتهای معمولی از یک جسم به جسم دیگر منتقل شود، صدق نمیکند.قوانین اسحاق نیوتون الهام گرفته از ویکی پدیا فارسی

اهمیت متحرک سازی توپ در تمرین های ابتدایی :

این موضوع فکر من و خیلی ها را شاید درگیر کرده باشد که چرا برای تمرین های پایه باید بر روی توپ و یا جسم کروی کار کرد.من بعد از مطالعه ی پست های یکی از شاگردان کلاس های منتور به جواب این سوال رسیدم و به نظرم این ذهنیت خیلی سنجیده بود.

این شخص به نام Andrew Banta بیان میکند که در موجودات مختلف تمام حرکت بر روی لگن انجام میگیرد.یعنی با تغییر جای لگن بدون شک تمام اجزای بدن تغییر مکان میدهند.اگر ما لگن را کره ای به شکل یک توپ در نظر بگیریم میتوانیم به سادگی مکان دقیق قرار گیریه یک کاراکتر را تعیین کنیم و وقتی که محل درست لگن بدست آمد میتوانیم اجزای متصل به آن مانند پا ها , دست ها , تنه , سر و ... را بر اساس نوع حرکت تعیین کنیم.

بین اجزای بدن رابطه ای وجود دارد که در نرم افزار های سه بعدی به آن Hierarchy میگونند که به معنی سلسله مراتب است.و دقیقا اجزای بدن انسان یا موجودات دیگر که الگوی طبیعی دارند به صورت سلسله مراتبی میباشد که در نهایت به لگن ختم میشوند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر